hoveniersacademie info hoveniersacademie mail hoveniersacademie pdf hoveniersacademie workshops hoveniersacademie workshop hoveniersacademie workshop

Meest gestelde vragen

Waar wordt de opleiding gegeven?
Is deze opleiding geschikt voor mij / het bedrijf?
Heb ik een vooropleiding nodig?
Is er nog een vervolg op de opleiding?
Kunnen meerdere deelnemers van het bedrijf dezelfde opleiding volgen?
Wordt de opleiding ook in-company gegeven?
Waar bestaat het cursusmateriaal uit?
Hoe zien de lessen eruit?  

 

Waar wordt de opleiding gegeven?

De cursus wordt gegeven op verschillende locaties in Nederland; onder andere bij Gasterij de Os en het Paard te Deil.
terug naar boven

Is deze opleiding geschikt voor mij / het bedrijf?

Ja, de opleiding is een aanrader voor iedereen die het beste uit zichzelf, het bedrijf en de collega's wil halen. Deelnemers werken als werkleider, Meewerkend Uitvoerder, Buurt- of WijkBeheerder, bij Hoveniersbedrijven, Groenvoorzieners, Aannemers in de GWW, Bouw en Infratechniek, S.W.-Bedrijven, Gemeenten, Provincies, Waterschappen, detacheringsbedrijven en overige opdrachtgevers. 
terug naar boven

Heb ik een vooropleiding nodig?

Nee, de kennis die u heeft volstaat. In de opleiding leert u dat wat u nodig heeft om verder te professionaliseren. 
terug naar boven

Is er nog een vervolg op de opleiding?

Jazeker. Op de laatste cursusdag ontvangt u een individueel opleidingsadvies. Desgewenst schrijft de docent een maatwerkvoorstel. 
terug naar boven

Kunnen meerdere deelnemers van het bedrijf de cursus volgen?

Ja, twee deelnemers van hetzelfde bedrijf leren meer dan één. Ieder haalt uit een opleiding de resultaten die hij of zij in het werk kan gebruiken. Bovendien zet deze opleiding de deelnemers stevig aan het denken. Deze resultaatgerichte bewustwording met een collega delen biedt extra voordelen bij het toepassen in het bedrijf.  In company opleidingen behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.
terug naar boven

Wordt deze opleiding ook in-company gegeven?

Jazeker, zowel voor meerdere deelnemers van hetzelfde bedrijf als voor één deelnemer. Waarbij het programma wordt toegepitst op de werksituatie van het opdrachtgevende. Voor vragen en prijsopgave bel 06-53928739 Joost van Dijk vertelt  graag meer over de mogelijkheden.
terug naar boven

Waar bestaat het cursusmateriaal uit? 

Iedere deelnemer ontvangt een syllabus. Deze bestaat uit circa 200 pagina's tekst en afbeeldingen, ingedeeld per hoofdstuk.
terug naar boven

Hoe zien de lessen eruit?

Van af het eerste moment leert u werkendewijs. U vergelijkt uw werkwijze met de praktijkvoorbeelden uit de cursus en met die van collega-deelnemers. De cursusleider voorziet u van praktische tips, feed-back en adviezen op de bestaande werkwijze. Met hem en de collega-deelnemers bespreekt u een "best-practice" werkwijze voor het aansturen van de collega's, derden en klanten. In de tussentijdse werkdagen past u de opgedane kennis en informatie toe. Iedere cursusdag start met het bespreken van de opgedane ervaringen uit de afgelopen periode. Deze ervaringen verbindt de cursusleider met de lesstof van die dag.
terug naar boven

meer lezen

Curriculum Vitae

Joost van Dijk is gespecialiseerd in de bedrijfsvoering en organisatie van bedrijven werkzaam in de inrichting en beheer van openbare ruimte en infrastructuur. Als adviseur, opleider en interim-manager beschikt hij over een brede ervaring in het organiseren van bedrijven en projecten. Vanaf het initiëren en ontwikkelen van ideeën en plannen tot en met het realiseren, beheren, onderhouden en renoveren. Als geen ander is hij in staat om samen te werken met technisch geschoolde medewerkers. Ieder op passende wijze aan te spreken op hun intrinsieke motivatie en hen deelgenoot te maken van nieuwe ontwikkelingen en projecten. Inmiddels is hij ruim dertig jaar directeur-eigenaar van Groene Technieken en sinds 2012 van de HoveniersAcademie.

Wie zijn de cursisten Kadertraining Werkleider?

Kadertraining Werkleider© is de opleiding voor leidinggevenden die hun leidinggevende kwaliteiten verder willen ontwikkelen en aanscherpen, toegespitst op het praktisch leidinggeven aan specifieke doelgroepen.

Deelnemers aan de Kadertraining Werkleider© geven als leidinggevende praktische invulling aan sociaal-maatschappelijke doelstellingen, aan een social-return paragraaf uit besteksopdrachten of geven als werkleider leiding aan teams waarin integraal samengewerkt wordt. Zij (bege-)leiden medewerkers die extra sociale of sociaal-medische aandacht vergen.